Workshops

Spread the love
aug
1
wo
Workshop : Hoe kan ik mijn paard/pony helpen met bloesem remedies? @ Norg
aug 1 @ 9:00 pm – 12:00 pm

Waarom een bloesem remedie gebruiken voor jouw paard/pony ? En wat is nou eigenlijk een bloesem remedie? Is een bloesem remedie hetzelfde als een homeopatisch middel ? Wat doen bloesem remedies precies?

Op al deze vragen krijg je antwoord in deze workshop. We gaan samen werken met de bloesemremedies. En we gaan een testcase doen bij onze Camargue paarden.

Wil jij hier meer van weten, en dit graag toe kunnen passen op jouw eigen paard of pony

reserveer dan snel jouw plek !

 

—————————————————————————————————————————

Bloesem remedies helpen ook bij het helen van jouw innerlijk kind. 

Het innerlijk kind, wat is dat nou eigenlijk

Je kunt je vast wel een  pasgeboren baby voorstellen. Een mensenkind dat nog helemaal puur, oorspronkelijk, zuiver, natuurlijk, speels en helder is. Ook wel het natuurlijke kind genoemd.

Jij als natuurlijk kind, groeit op in een gezin of andere omgeving waar je een opvoeding krijgt die erop gericht is jou te leren hoe je je moet gedragen zoals in dat gezin en omgeving gewenst is. Ouders, leraren en de maatschappij, allemaal doen ze hun best om ervoor te zorgen dat jij als kind gaat passen in hoe zij vinden dat jij hoort te zijn. Maar geen enkele ouder of verzorger kan de specifieke behoeften van het zo kwetsbare kind totaal vervullen. Je ouders hebben in hun verleden immers ook bepaalde ervaringen opgedaan, die zij onbewust weer doorgeven. Ongetwijfeld hebben ze het beste van zichzelf aan jou gegeven.  Alleen was dit ook het beste voor jou?

 

Was het werkelijk datgene wat jij nodig had?

Voor niemand was de kindertijd optimaal. Het nadeel van moeten voldoen aan datgene wat de ander jou opdraagt, is dat je je oorspronkelijke zelf, jouw eigenheid verliest. Jij als kind moet wel,  want je bent totaal afhankelijk. Je doet er alles voor om erbij te horen.

Het kind in jou kan niet anders dan zichzelf verraden. En dus ga je om te krijgen wat je nodig hebt, een bepaald gedrag vertonen wat gewenst is. Aldus verdwijn je in de behoeften van een ander. Want als degene die voor jou belangrijk is, tevreden is, dan krijg je de liefde en erkenning die je nodig hebt.

Dit is echter een verkeerde aanname, een valse hoop die je jouw levensenergie ontneemt en je  jouw levensgeluk kost. Inmiddels zijn we aangekomen bij het begrip het gekwetste kind: het kind  is beïnvloed door ouders en omgeving.

 

Je ontwikkelt een patroon van anders moeten zijn dan je bent.

 

Niet jezelf mogen zijn doet pijn. Omdat het kind in jou niet met deze pijn om kan gaan, ontken je het, je vergeet het, en je gaat een aangeleerde rol spelen. Je ontwikkeld een patroon van anders moeten zijn dan je bent. Hiermee identificeer je jezelf. Dit wordt jouw identiteit, jouw persoonlijkheid.  Je draagt een masker. Je bent bijvoorbeeld “een goede leraar”. Je hebt iets bedacht om in de wereld te zetten.  Dit is je overlevingsstrategie. Dat had je als kind ook nodig, daarom ben je er nu ook nog. Maar juist door het spelen van een rol, raakt jouw wezen beschadigd, en raak je geblokkeerd en afgesneden van jezelf, hetgeen een onbestemd gevoel van leegte, gemis en onvervuld zijn in je zal achterlaten.

 

 

Er komt een periode in je leven waarbij de volgende vragen misschien bij je kunnen gaan spelen:

Is dit alles? Is dit mijn leven, of is dit het bestaan dat door mijn omgeving is bepaald?

Hoe lang ga ik door met mezelf inhouden, mezelf schamen, en te handelen vanuit negatieve overtuigingen over mezelf?

Wanneer ga ik ophouden iemand anders te zijn, die ik niet ben, waarbij ik mezelf gevangen zet in een rol?

 Diep van binnen is er altijd het verlangen om jezelf te vinden, om weer thuis te komen bij jezelf

 

 

Hoe herken ik dat het gekwetste innerlijk kind nog steeds mijn leven leidt?

Ondanks dat je dus volwassen bent, is er ook altijd nog een deel in jou dat altijd kind zal blijven. Dit kind deel is het deel waarin gevoelens, herinneringen en ervaringen uit je jeugd is opgeslagen. Je huidige gevoelens, je gedrag, je problemen of klachten staan rechtstreeks in verband met bepaalde ervaringen en indrukken die je hebt opgedaan in je kindertijd. Situaties in het nu kunnen gevoelens en emoties van vroeger activeren. Als je dit deel niet kent, geen contact hebt met jouw innerlijke kind, dan zal je onbewust je leven door dat deel in jou laten leiden.

Het gekwetste kind kun je herkennen op verschillende manieren, zoals: veel emotionele lading en emotionele uiting, irrationeel zijn, overreageren,  dingen persoonlijk nemen en opvatten, sterke oordelen over jezelf hebben en het veroordelen van anderen, schaamte, dagdromen enz.

 

 

Hoe kan ik uiteindelijk dan meer op een volwassen manier reageren?

Als kind heb je manieren gevonden om maar niet te voelen. Het is belangrijk om dit onbewuste deel  bewust te krijgen. Dus door het kind in jezelf te voelen, vragen te stellen, te accepteren en lief te gaan hebben,  kun je de beperkende overtuigingen en overlevingsstrategieën ontdekken.  Dan kun je kijken als volwassene: zijn deze strategieën en overtuigingen  nu nog nodig?  Wat kan ik nu wel, wat ik toen niet kon?  Wat kan ik nu helen?

 

 

Je hoeft niets te veranderen, je hebt nu, als volwassene, een keuze. Contact maken met het innerlijke kind, is jezelf weer leren herinneren. Je ware zelf kun je vergeten zijn, maar het is niet verdwenen. Het gaat eigenlijk om het terugvinden van jezelf.

Herken jij jezelf of iemand die je kent hierin,

In de tweede workshop over bloesem remedies gaan we werken met ons zelf

Hou de agenda goed in de gaten

aug
3
vr
Seminar: Zelfvertrouwen jouw leven en in de sport @ Norg
aug 3 @ 9:00 pm – 12:00 pm

Wat een vertrouwen heeft deze ruiter in haar paard, en wat een vertrouwen heeft het paard in de ruiter.

Hoe zit het met jou ? Heb jij wel genoeg vertrouwen ? En jouw paard, vertrouwd jouw paard jou volledig ?

Als jij vindt dat er wel wat verbeter punten zijn, kan dit seminar “Zelfvertrouwen in jouw leven en in de sport” handige tools geven om dit voor jullie beiden te vergroten.

Reserveer jou plek voor dit seminar

aug
18
za
Seminar: Het Camargue paard @ Norg
aug 18 @ 9:00 pm – 12:00 pm

Bijzonder, mystiek, talentvol en exclusief dat zijn de Camargue paarden. In Nederland zijn er enkele paarden te vinden van dit prachtige ras. Veel mensen kennen het Camargue paard daarom ook niet.

 

Je krijgt nu de kans om alles van het Camargue paard te weten te komen. Je krijgt zelfs de kans om ze in het echt te zien, en aan te kunnen raken.

 

Reserveer jou plek in dit Seminar

sep
19
wo
Workshop: Kleuren en paarden /pony’s @ Norg
sep 19 @ 6:45 pm – 9:00 pm

Workshop : Kleuren en paarden/pony’s

Jouw mooie blauwe zadeldekje met bijpassende beenbeschermers, wil jij graag weten wat de kleur blauw met jou paard/pony doet ? Geef je dan op voor deze workshop.

Dit leer je :

  • De betekenis van kleuren.
  • Het versterken en het verminderen van bepaald gedrag van jouw paard/pony.
  • Welke kleuren een helende werking hebben op gezondheidsklachten van jouw paard/pony.
  • Je leert hoe je kleuren kan gebruiken bij jouw paard/pony.

 

Je kan je inschrijven voor deze workshop tot en met maandag 17 september 2018. Na jouw inschrijving ontvang je van ons  een bevestigingsmail met routebeschrijving.

okt
26
za
Gratis online video dressuur training : It’s Selfie Saturday
okt 26 – nov 2 hele dag

We verlengen de selfie contest, en we geven niet 1 les weg maar 5 online
dressuur videotraining lessen!!!

Maak kans op een # gratis # online dressuur videotraining!

Stuur een superleuke selfie van jou en je paard naar,

info@degoudenmanen.nl

insturen kan t/m 1-11-2019. De winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 2 november

Dressuur video training

Je wil onwijs graag lessen met jouw paard/pony !

Je hebt het doel om jouzelf en jouw paard/pony op een prettige manier volgens de klassieke rijkunst te ontwikkelen !

Maar nu,

Je hebt geen vervoer om met jouw paard/pony bij jouw instructie te komen.
Je hebt al genoeg kosten aan jouw paard/pony, en priveles is nu financieel niet haalbaar.
Jouw planning is zo dat je geen mogelijkheid hebt om te lessen wanneer de instructie dat aanbied.

Dan is Dressuur video training de oplossing voor jou !

Betaalbare dressuurtraining zonder dat je met jouw paard/pony hoeft te reizen. Dit scheelt jou tijd en geld en haalt de blokkade weg van jouw vooruitgang in het paardrijden.

Het werkt zo :

Maak een video van 15 minuten van jou en jouw paard tijdens het rijden. Je laat hier zien wat je wil leren en/of waar je tegen aan loopt in het rijden. Zorg voor duidelijke beelden van linker, rechterhand , voorkant en achterkant. Jij en jouw paard moeten er volledig op staan om goede instructie te kunnen geven.

Je kan kiezen voor 1 dressuur videotraining en het extra voordeelpakket van 10 dressuur videotrainingen.

Jouw dressuurvideo mag je verzenden via wetransfer.com en vermeld daarbij jouw bestelcode.

Na de bestelling ontvang je binnen drie werkdagen een mail, met het verzoek een datum uit te kiezen voor het moment dat ik jou ga bellen om de dressuurles te bespreken. Dan geef ik jou de aanwijzingen en oefeningen die jou gaan helpen om jou doel te bereiken

.

feb
21
vr
Trauma Healing voor kinderen met hulp van Camargue paarden @ Norg
feb 21 @ 3:30 pm – 5:40 pm

Na opgave ontvangt u een bevestiging van deelname en een routebeschrijving.

mrt
25
vr
Workshop Kleurentherapie voor paarden & pony’s @ Norg
mrt 25 @ 4:00 pm – 6:00 pm

Druk op de onderstaande link om de informatie van de workshop Kleurentherapie voor Paarden&Pony’s te bekijken.

kleuren 2022 flyer

Extra informatie: Voor deze workshop ontvang je een biotensor om te meten en een map met kennis over het gebruik en de werking van kleuren. Mocht je nu zelf al een biotensor hebben hoef je deze niet opnieuw aan te schaffen. De kosten van de workshop bedragen dan €110,00 i.p.v. €138,00. Geef het bij het opgeven even aan in de mail als je geen biotensor hoeft aan te schaffen. Locatie adres ontvang je in de bevestigingsmail na opgave.

Er is per workshop plek voor 8 personen. Zit de workshop vol houd dan de activiteiten kalender in de gaten voor nieuwe data.

Opgeven kan via het contact formulier op de website en info@camarguehorsetherapy.com

 

jul
25
ma
Geen activiteiten i.v.m. vakantie
jul 25 @ 1:12 pm – jul 31 @ 2:12 pm

In week 30 zijn er geen activiteiten van Camargue Horse Therapy i.v.m. vakantie

 

Warme groet,

Alexandra Steenbergen

jan
28
za
Workshop: Mijn onderbewustzijn
jan 28 @ 9:00 am – 12:00 pm