Workshop : Hoe kan ik mijn paard/pony helpen met bloesem remedies?

Wanneer:
1 augustus 2018 @ 9:00 pm – 12:00 pm
2018-08-01T21:00:00+02:00
2018-08-01T12:00:00+02:00
Waar:
Norg
Kosten:
€39,95
Contact:
De Gouden Manen
0620834068

Waarom een bloesem remedie gebruiken voor jouw paard/pony ? En wat is nou eigenlijk een bloesem remedie? Is een bloesem remedie hetzelfde als een homeopatisch middel ? Wat doen bloesem remedies precies?

Op al deze vragen krijg je antwoord in deze workshop. We gaan samen werken met de bloesemremedies. En we gaan een testcase doen bij onze Camargue paarden.

Wil jij hier meer van weten, en dit graag toe kunnen passen op jouw eigen paard of pony

reserveer dan snel jouw plek !

 

—————————————————————————————————————————

Bloesem remedies helpen ook bij het helen van jouw innerlijk kind. 

Het innerlijk kind, wat is dat nou eigenlijk

Je kunt je vast wel een  pasgeboren baby voorstellen. Een mensenkind dat nog helemaal puur, oorspronkelijk, zuiver, natuurlijk, speels en helder is. Ook wel het natuurlijke kind genoemd.

Jij als natuurlijk kind, groeit op in een gezin of andere omgeving waar je een opvoeding krijgt die erop gericht is jou te leren hoe je je moet gedragen zoals in dat gezin en omgeving gewenst is. Ouders, leraren en de maatschappij, allemaal doen ze hun best om ervoor te zorgen dat jij als kind gaat passen in hoe zij vinden dat jij hoort te zijn. Maar geen enkele ouder of verzorger kan de specifieke behoeften van het zo kwetsbare kind totaal vervullen. Je ouders hebben in hun verleden immers ook bepaalde ervaringen opgedaan, die zij onbewust weer doorgeven. Ongetwijfeld hebben ze het beste van zichzelf aan jou gegeven.  Alleen was dit ook het beste voor jou?

 

Was het werkelijk datgene wat jij nodig had?

Voor niemand was de kindertijd optimaal. Het nadeel van moeten voldoen aan datgene wat de ander jou opdraagt, is dat je je oorspronkelijke zelf, jouw eigenheid verliest. Jij als kind moet wel,  want je bent totaal afhankelijk. Je doet er alles voor om erbij te horen.

Het kind in jou kan niet anders dan zichzelf verraden. En dus ga je om te krijgen wat je nodig hebt, een bepaald gedrag vertonen wat gewenst is. Aldus verdwijn je in de behoeften van een ander. Want als degene die voor jou belangrijk is, tevreden is, dan krijg je de liefde en erkenning die je nodig hebt.

Dit is echter een verkeerde aanname, een valse hoop die je jouw levensenergie ontneemt en je  jouw levensgeluk kost. Inmiddels zijn we aangekomen bij het begrip het gekwetste kind: het kind  is beïnvloed door ouders en omgeving.

 

Je ontwikkelt een patroon van anders moeten zijn dan je bent.

 

Niet jezelf mogen zijn doet pijn. Omdat het kind in jou niet met deze pijn om kan gaan, ontken je het, je vergeet het, en je gaat een aangeleerde rol spelen. Je ontwikkeld een patroon van anders moeten zijn dan je bent. Hiermee identificeer je jezelf. Dit wordt jouw identiteit, jouw persoonlijkheid.  Je draagt een masker. Je bent bijvoorbeeld “een goede leraar”. Je hebt iets bedacht om in de wereld te zetten.  Dit is je overlevingsstrategie. Dat had je als kind ook nodig, daarom ben je er nu ook nog. Maar juist door het spelen van een rol, raakt jouw wezen beschadigd, en raak je geblokkeerd en afgesneden van jezelf, hetgeen een onbestemd gevoel van leegte, gemis en onvervuld zijn in je zal achterlaten.

 

 

Er komt een periode in je leven waarbij de volgende vragen misschien bij je kunnen gaan spelen:

Is dit alles? Is dit mijn leven, of is dit het bestaan dat door mijn omgeving is bepaald?

Hoe lang ga ik door met mezelf inhouden, mezelf schamen, en te handelen vanuit negatieve overtuigingen over mezelf?

Wanneer ga ik ophouden iemand anders te zijn, die ik niet ben, waarbij ik mezelf gevangen zet in een rol?

 Diep van binnen is er altijd het verlangen om jezelf te vinden, om weer thuis te komen bij jezelf

 

 

Hoe herken ik dat het gekwetste innerlijk kind nog steeds mijn leven leidt?

Ondanks dat je dus volwassen bent, is er ook altijd nog een deel in jou dat altijd kind zal blijven. Dit kind deel is het deel waarin gevoelens, herinneringen en ervaringen uit je jeugd is opgeslagen. Je huidige gevoelens, je gedrag, je problemen of klachten staan rechtstreeks in verband met bepaalde ervaringen en indrukken die je hebt opgedaan in je kindertijd. Situaties in het nu kunnen gevoelens en emoties van vroeger activeren. Als je dit deel niet kent, geen contact hebt met jouw innerlijke kind, dan zal je onbewust je leven door dat deel in jou laten leiden.

Het gekwetste kind kun je herkennen op verschillende manieren, zoals: veel emotionele lading en emotionele uiting, irrationeel zijn, overreageren,  dingen persoonlijk nemen en opvatten, sterke oordelen over jezelf hebben en het veroordelen van anderen, schaamte, dagdromen enz.

 

 

Hoe kan ik uiteindelijk dan meer op een volwassen manier reageren?

Als kind heb je manieren gevonden om maar niet te voelen. Het is belangrijk om dit onbewuste deel  bewust te krijgen. Dus door het kind in jezelf te voelen, vragen te stellen, te accepteren en lief te gaan hebben,  kun je de beperkende overtuigingen en overlevingsstrategieën ontdekken.  Dan kun je kijken als volwassene: zijn deze strategieën en overtuigingen  nu nog nodig?  Wat kan ik nu wel, wat ik toen niet kon?  Wat kan ik nu helen?

 

 

Je hoeft niets te veranderen, je hebt nu, als volwassene, een keuze. Contact maken met het innerlijke kind, is jezelf weer leren herinneren. Je ware zelf kun je vergeten zijn, maar het is niet verdwenen. Het gaat eigenlijk om het terugvinden van jezelf.

Herken jij jezelf of iemand die je kent hierin,

In de tweede workshop over bloesem remedies gaan we werken met ons zelf

Hou de agenda goed in de gaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.